Tälle sivulle kootaan unelmatliikkeelle.fi -yhteisöpalveluun liittyviä kysymyksiä ja niille annettuja vastauksia. Mikäli et löydä kysykseesi vastausta tältä sivulta, kannattaa tutustua myös tuotetuki-sivustoon.

Tilaukseen ja käyttöönottoon liittyviä kysymyksiä

Tässä muutama etu, joita yhteisöpalvelu tuo tullessaan:

  • yhteinen karttapohja, jossa kaikkien kuntien tapahtumat esillä
  • ideatori, joka kokoaa kaikki ideat yhteiseksi tietovarannoksi paikkakunnasta riippumatta
  • sosiaalisen median flocker-palvelu, joka nostaa ajankohtaisuuden ja ihmisten oman tekemisen selvästi ja taiten näkyville toisin kuin kuntasivustojen yksittäiset some-kanavien feedit
  • kukin kunta pääsee osaksi suurempaa kokonaisuutta: volyymit ovat aivan toista luokkaa ja Unelmat liikkeelle & Suomi 100 -brändi ovat tunnettuja ja tuovat lisäarvoa. Tapahtumat ja uutiset nousevat myös valtakunnalliselle pääsivustolle.
  • ja vielä erityisesti liittyminen Suomi 100 -kokonaisuuteen: Unelmat liikkeelle on osa Suomi 100 -ohjelmaa, ja sen sisällä tehty verkkopalvelu liittää kaiken siellä olevan tekemisen osaksi suurempaa kokonaisuutta
  • tietojen päivittymisen parempi varmistaminen; rajapinnat ovat aina riski
  • kustannusetu – maltillinen hinta
  • verkostotyöskentelyn mahdollisuudet
  • kunta saa käyttöönsä monipuolisen julkaisualustan, jota voi käyttää työkaluna viestinnässä ja markkinoinnissa

Mutta suurin etu on myös se, että kunnan ja kuntalaisten itsensä yhteistyössä ylläpitämä palvelu aktivoi ihmisiä aidosti liikkumaan.

Yhteisöpalvelu on tarkoitettu vain kuntien ja kaupunkien käyttöön.

Palvelun voi tilata kunnan tai kaupungin käyttöön vain sähköisellä lomakkeella. Näin tilauksen tekovaiheessa saadaan välitettyä kaikki tarvittavat tiedot kerralla ja järjestelmä saadaan myös teidän kuntanne käyttöön mahdollisimman nopeasti.

Sivut saadaan käyttökuntoon normaalisti 1-3 työpäivän kuluessa tilauksen vahvistuksesta. Ennen sivuston käyttöönottoa ja julkaisua lähetämme vahvistusviestin tilauslomakkeella annettuun tilaajan sähköpostiosoitteeseen. Näin vältämme asiattomien tilauksien käsittelyn.

HUOM! Vahvistusviesti on eri asia kuin viesti, jonka saatte heti tilauksen lähetettyänne. Automaattisesti tuleva yhteenvetoviesti sisältää lomakkeelle täyttämänne tiedot eli tämän viestin lisäksi lähetämme henkilökohtaisen tilauksen vahvistusviestin. Vahvistusviesti lähetetään osoitteesta unelmatliikkeelle@kixit.fi

unelmatliikkeelle.fi -yhteisöpalvelu on Valo ry:n tilaama palvelu, joka on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä mikkeliläisen mainostoimiston Kixit Oy:n ja kuopiolaisen tietotekniikkayrityksen Entecore Ky:n kanssa. Yhteisöpalvelu on jatkoa Mikkelissä toteutetulle Unelmien liikuntakuukaudelle ja Unelmien liikuntavuodelle, joista kerättyjä kokemuksia ja käyttäjäkommentteja on pyritty hyödyntämään järjestelmän toteutuksessa mahdollisimman paljon.

unelmatliikkeelle.fi on myös osa Suomi 100 vuotta -juhlavuoden hankkeita.

On. Kuntakohtaiselle yhteisöpalvelun julkaisujärjestelmää voidaan räätälöidä kuntakohtaisesti sekä ulkoasun että toiminnallisuuksien osalta. Kuntasi käyttöön on mahdollista ohjelmoida mm. omia html-koodattuja sivupohjia, joilla voidaan toteuttaa tarvittaessa täysin uniikki visuaalinen ilme esimerkiksi tapahtumamarkkinointiin tai kampanjakäyttöön. Räätälöidyt sivupohjat voidaan ottaa käyttöön halutuilla alasivuilla, pääsivusto toimii edelleen täysin unelmatliikkeelle.fi -ulkoasun mukaisesti.

Sivupohjien kuntakohtaiset layout-muutokset, räätälöidyt kuntakohtaiset toiminnallisuudet tai muut kuntasivustolle tehtävät lisätyöt hinnoitellaan aina erikseen ennen työn toteutusta. Muutostöiden toteutus aloitetaan, kun tilaaja on hyväksynyt työn kustannusarvion.

Julkaisujärjestelmän käyttöön liittyviä kysymyksiä

Kyllä. Voit täydentää tilaustasi listatuilla lisäpalveluilla koska tahansa. Lisäpalvelut löydät täältä.

Kuntakohtainen unelmatliikkeelle.fi -yhteisöpalvelu on toteutettu julkaisujärjestelmällä, joka mahdollistaa halutessanne täydellisen sisällön tuottamisen ja muokkaamisen sivustollenne. Unelmatliikkeelle.fi -komponentit ovat vakiotyökaluja, joita ei kuntakohtaiseti voi muuttaa - mutta omia alasivuja ja sisältöjä voi tuottaa mielin määrin (toki yhtenäinen graafinen ilme tulee säilyttää).

Sivustolle on mahdollista tuottaa myös täysin oman ilmeen mukaisia sivupohjia, joita voi alasivuilla käyttää. Esimerkiksi tapahtumille tai kampanjoille voidaan siis koodata oman näköinen ulkoasu, vaikka sisältö sijaitseekin unelmatliikkeelle.fi -sivuston "sisällä". Tarvittaessa Mainostoimisto Kixit Oy auttaa sivupohjien suunnittelussa, koodauksessa ja julkaisussa julkaisujärjestelmään.

Yhteisöpalvelun kuntakohtaiselle sivulle voitte lisätä joko tekstilinkkejä tai bannerikuvia, jotka linkitetään jo käytössänne oleville sivuille tai palveluihin. Tekstilinkkien tekeminen sekä bannerikuvien lisääminen ja linkitysten tekeminen on ohjeistettu julkaisualustan tukisivustolla.

Käytännössä heti. Saatte kuntakohtaisen yhteisöpalvelun käyttöönne välittömästi, kun tilauksenne on käsitelty. Myös valtakunnallinen sivusto on jo toiminnassa. Kuntakohtaiselle sivulle luomanne tapahtumat nostetaan näkyviin myös valtakunnallisella sivustolla.

On ja ei. Perustoiminnot, kuten uusien alasivujen lisääminen sekä sivusisältöjen muokkaaminen, lisääminen ja poistaminen onnistuu helposti eikä vaadi suurta teknistä osaamista. Toki verkkosivujen toiminta-ajatusta pitää hieman tuntea. Esimerkiksi kaikki kuvat, joita sivuilla käytetään, on siirrettävä ensin palvelimelle, jotta niitä voidaan käyttää sivuilla. Julkaisujärjestelmän käytöstä ja eri komponenttien hyödyntämisestä on tehty verkkoon käyttöopas, jonka avulla julkaisujärjestelmän erilaisia toiminnallisuuksia pystyy ottamaan käyttöön varsin helposti ja hyödyntämään näin sivustoa monipuolisesti omiin tarpeisiin.

Hieman haastavampaa on html-koodin ja css-tyylimääritysten tekeminen. Julkaisujärjetelmä on avoin eli kaikkia sivupohjia on mahdollista räätälöidä myös kuntakohtaisella sivulla. Tätä emme toki suosittele, sillä unelmatliikkeelle.fi -verkkosivujen ilmeen tulee olla kaikilla sivustoilla samanlainen. Kampanjakohtaisen alasivun luominen esimerkiksi kunnan omalle tapahtumalle edellyttää teknistä osaamista ja julkaisujärjestelmän tuntemusta.

Jos sormi menee suuhun, niin tuotetuki-sivustolta löytyy linkit ja vaihtoehdot yhteydenotolle.

Palvelun markkinointi ja näkyvyys

Kyllä. Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO ry hoitaa aktiivisesti valtakunnallisen unelmatliikkeelle.fi-palvelun maanlaajuista markkinointia. Palvelu on myös tärkeä osa Unelmien Liikuntavuotta ja Suomi 100 -juhlavuotta.

Kaikki unelmatliikkelle.fi-palvelun tilanneet kunnat saavat näkyvyyttä valtakunnallisella unelmatliikkeelle.fi-yhteisöpalvelusivulla.